A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Теплицької селищної ради

СКЛАДНИКИ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЛЬТИПРЕДМЕТНОГО ТЕСТУ 2023

Дата: 30.03.2023 15:06
Кількість переглядів: 74

У межах вступної кампанії 2023 року для вступу на бакалаврат передбачено проведення  національного мультипредметного тесту (НМТ)

НМТ міститиме два блоки: основний і додатковий.  До основного блоку увійшли лише обов’язкові навчальні предмети – українська мова та математика. Додатковий блок міститиме завдання з навчального предмета, який вступник вибере під час реєстрації для участі в тестуванні. Серед запропонованих на вибір будуть історія України, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика й хімія.

На виконання завдань НМТ буде відведено 180 хвилин  –  з розрахунку по 60 хвилин на кожний навчальний предмет. Учасники зможуть самостійно розподіляти свій час.

Усі завдання НМТ відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів. Зміст завдань  з історії України охоплюватиме події другої половини XVI – початку ХХІ ст.

Тести  з української мови, історії України, біології та хімії міститимуть по 30 завдань, з математики й фізики – 22 і 20 відповідно, а з іноземних мов (англійської,  іспанської, німецької  або французької) – 32 завдання.

Оцінювання наданих учасником відповідей на завдання з кожного предмета НМТ буде здійснено відповідно до схем нарахування балів, подібних до використовуваних у ЗНО.

У жодному блоці НМТ не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю, тому одразу після проходження тесту кожний учасник дізнається про кількість набраних тестових балів. 

Кількість тестових балів, отриманих учасниками під час виконання завдань з кожного  предмета  НМТ, буде переведено до шкали 100–200 балів (за умови, що з кожного предмета НМТ набрано не менше 10 % від загальної кількості тестових балів). Таблиці переведення тестових балів до шкали   100–200 балів Міністерство освіти і науки України затвердить завчасно.

Український центр оцінювання якості освіти не пізніше травня 2023 року підготує демонстраційні варіанти з усіх  предметів НМТ, тож учасники зможуть ознайомитися зі структурою тестів й орієнтовною складністю завдань та  попрактикуватися у їх виконанні. 

Для успішного проходження НМТ варто продовжувати ретельно працювати над шкільною програмою з кожного предмета, відвідуючи онлайн- або офлайн-уроки, які проводять ваші вчителі, або уроки Всеукраїнської школи онлайн. А для самостійного тренування доречно використовувати:

  • тести минулих років, розміщені в розділі «Підготовка. Тести минулих років», де можна вибрати будь-який предмет із переліку;
  • короткі тематичні тести в  онлайн-тестувальнику на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти;
  • телеграм-бот, що допоможе організувати навчання онлайн;
  • інші ресурси, які допоможуть повторити навчальний матеріал, а також призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників.

Докладніше про зміст, структуру кожного предмета НМТ й оцінювання з нього читайте у відповідних розділах за посиланням https://testportal.gov.ua/skladnyky-nmt-2023/?fbclid=IwAR1ZHrhJtxrvinh6LVKjEKl10qQMIezffL6tS1ayCepMzRMGi7MdnlTfwDY


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень