A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Теплицької селищної ради

   З Днем Української Державності!

Дата: 28.07.2023 16:02
Кількість переглядів: 54

Сьогодні у День вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси–України працівниками центральної бібліотеки КЗ Теплицької селищної ради  «Центр культури і дозвілля Тепличчини» було проведено інтелектуальний квіз «Тисячолітній спадок державності» .

   Ведучі заходу ознайомили присутніх з тисячолітньою історією становлення української державності. З огляду на важливість формування у молоді,  в тому числі, внутрішньо переміщеної, української громадянської та національної ідентичності присутні мали змогу переглянути  документальний фільм від УІНП “Історія України за 15 хвилин” та послухати поезію Тетяни Приймасюк, присвячену героїчній історії України, а бібліотекар Марія Прокопенко презентувала тематичну книжкову виставку до Дня Української Державності.

   З великим захопленням  учасники заходу сприйняли виступ викладачки історії Теплицького професійного аграрного ліцею Ірини Білик, яка зазначила, що знання історії нашого державотворення в усій тяглості є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни РФ проти України.

День Української Державності в Україні нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень