"Як є рід - то буде й обід"
"Як є рід - то буде й обід"
«Бадзьоня»
Господиня - Алла Волинець
На Тепличчині здавна вміли пригощати гостей. Частували і м’ясними, і овочевими наїдками, і солодощами. Особливо полюбляли бадзьоню де і овочі, і м’ясо поєднані у вишукану, насичену смаками страву.
Бадзьоня – гаряча страва, яку на території Тепличчини господині готують здавна. Вона проста в приготуванні, ситна, смачна, є обов’язковою як на святковому столі, так і в будень. Раніше скоромну бадзьоню, обов’язково, подавали на весілля, храмовий празник (в селах Степанівка та Важне припадав на Трійцю) та інші оказії, а в пісній бадзьоні м'ясо замінювали грибами і готували як салат, подавали до столу холодною та споживали в піст.
Наші бабусі готували бадзьоню, як і всі інші страви, у печі. Нині її тушкують у духовій шафі, мультиварці, або на повільному вогні будь-якої плити. Рецептів бадзьоні є багато, в сім’ях їх дбайливо бережуть і передають з покоління в покоління.
Своїм рецептом приготування старовинної страви ділиться Алла Волинець. Смачного!