A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Теплицької селищної ради

«Україна пам’ятає, світ визнає»

Дата: 27.11.2023 09:19
Кількість переглядів: 19

"Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно."

 

 

З метою гідного вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні в закладах освіти та культури Теплицької територіальної громади організовано та проведено ряд інформаційно-просвітницьких заходів.

24  листопада 2023 року за участю керівництва громади відбувся меморіальний мітинг, церемонія встановлення лампадок до пам’ятного знаку жертвам Голодомору. Настоятель Свято-Покровського храму відслужив поминальну панахиду за душами невинно убієнних у роки голодоморів в Україні.

У закладах освіти  проведено години пам’яті: «Жнива скорботи», «Вічні дзвони голодомору», «Україна пам’ятає, світ визнає», «І пам’яті свічка не згасне».

Діти виготовляли тематичні аплікації квітки незабудки, свічки та ангелів пам'яті. Здобувачі освіти переглядали документальні фільми та відеоролики:  «Запали свічу», «День пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років».

Крім того, опорні заклади освіти громади провели спільну  онлайн - екскурсію з Музеєм Голодомору I Holodomor Museum.

Бібліотеками громади організовано книжкові виставки «Горить свіча-як сльоза», «Голодомор 33-го – біль душі і пам’ять серця», «Голодомор – скорбота України».  

Пам’ятаймо, що надзвичайно дорогою ціною, у вимірах мільйонів людських життів, наш народ заплатив за право жити на рідній землі. Вічна їм пам’ять!

Пам'ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень