A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Теплицької селищної ради

«Андріївські вечорниці»

Дата: 01.12.2023 08:00
Кількість переглядів: 17

30 листопада відзначалося свято Андрія Первозванного, яке вважається найбільшим передноворічним святом. В народі говорили: «Зима прийшла і празничків привела».  День Андрія Первозваного здавна був одним з найочікуваніших і найвеселіших, тому  його називали  ще «Великими вечорницями».

Вже традиційно цього дня заклади культури та освіти громади знайомили молоде покоління з народними звичаями, що крізь віки дійшли до нашого часу.

Діти переглядали відео з українськими народними піснями, а також познайомились з різноманітними ворожіннями. Прикрасою заходів була Калита, яку діти кусали і примовляли «Їду, їду калиту кусати»- говорив пан Коцюбинський. « А я буду по губам кресати» – відповідав пан Калетинський. Крім того, увагу гостей бібліотеки для дітей комунального закладу «Центр культури і дозвілля Тепличчини» привернула книжкова виставка «Народні традиції на Андрія».

Оповите різдвяно-новорічним передчуттям дива, свято захопило дітей своєю неймовірною атмосферою. Учасники Андріївських вечорниць стали частиною великого дійства, даючи нове дихання стародавнім традиціям. Як і їхні предки, діти загадували бажання на щастя, на мир, на довгу долю.  



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень