A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Теплицької селищної ради

Обговорення реорганізації закладів освіти громади

Дата: 28.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 20

Попри війну, триває реформа освіти. Однією зі складових цієї реформи є перехід до 12-річної освіти, а це в свою чергу передбачає створення ліцеїв для надання якісної профільної середньої освіти.

З метою проведення підготовчої роботи з реалізації пункту 52 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про повну загальну середню освіту освіту” 28 грудня 2023 року відбулася зустріч представників органів місцевого самоврядування, яку очолював заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  Борис Чечельницький та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Вербовата з педагогічними колективами закладів загальної середньої освіти Теплицької селищної ради.

На зустрічі проаналізували орієнтовну мережу закладів освіти громади, адже до 1 вересня 2024 року необхідно затвердити план формування цієї мережі з урахуванням вимог законодавства до ліцеїв щодо безпечного, інклюзивного та цифрового освітнього простору, демографічних показників та спроможності територіальної громади, профілізації старшої профільної школи та необхідності охоплення усіх профілів навчання, з метою гарантування і забезпечення права кожного учня на вибір відповідного профілю навчання.  Крім того, обговорили можливі варіанти щодо зміни типу закладів освіти. Всі присутні мали можливість долучитися до обговорень та внести свої пропозиції.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень