A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Теплицької селищної ради

210 років від дня народження великого сина України Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 09.03.2024 08:30
Кількість переглядів: 11

Сьогодні 210 років від дня народження великого сина України Тараса Григоровича Шевченка – українського поета, прозаїка, гравера, етнографа, громадського діяча, національного героя та символа України.

Його називають пророком, Великим Кобзарем, генієм, борцем за свободу українського народу. Бо кожне слово, написане поетом і досі є актуальне.

Шевченко - це глибока особистість, яка має глобальне значення. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

Сьогодні немає українця, який би не знав «Заповіту», не читав «Кобзаря». Любов до Тараса Шевченка, його пошанування в народі триває понад два століття. І ця слава така животворча та невмируща, що не знає кордонів.

Геніальність Шевченка не змогли придушити ні 24 роки кріпацтва, ні 10 років заслання. Надзвичайні здібності, неймовірна працьовитість. І лише 47 років життя. Зате який спадок для нашої нації!

Ми горді з того, що упродовж століть в устах патріотів рідного слова звучала наша мова, її берегли, як перлину, щоб колись заговорити нею на повний голос.

Шевченко - це класика і мейнстрім одночасно, його слова мотивують, надихають і гартують не одне покоління українців: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Він - особливий для кожного з нас, бо там, де Шевченко, - там Україна.

210-річчя від дня народження Тараса Шевченка: інформаційно-методичні  матеріали - Новини


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень